Wegetariańska miska mocy z kaszą jęczmienną

1 saszetka kaszy jęczmiennej grubej (np. marki Halina),  100 g liści szpinaku, 2 ząbki czosnku, 2 cebulki dymki, kilka sztuk suszonych pomidorów, 3 łyżki ziaren słonecznika, 3 łyżki ziaren dyni, 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu, 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki, kiełki w dowolnej ilości, sól i pieprz do smaku

Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ziarna uprażyć na suchej patelni. Cebulkę, czosnek i pomidory posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać cebulkę z czosnkiem. Smażyć 30 sekund cały i dodać szpinak, cały czas mieszać. Po minucie dodać pomidory. Kiedy szpinak się skurczy dodać kaszę, ziarna, zioła, kiełki i odrobinę oleju z pomidorów. Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz