
SOCHACZEW W niedzielę, 4 września, podczas Festiwalu Sochaczewskiej Cebuli na oczach zebranych kucharze z programu Master Chef przygotują w wielkim garnku trzy tysiące porcji zupy cebulowej. I to tylko jedna z wielu przygotowywanych atrakcji.
Cebula niejedno ma imię, ale zawsze ten smak i aromat, jakiego nie da się pomylić z żadnym innym warzywem. Tych kulinarnych doznań nie zabraknie na sochaczewskich bulwarach 4 września. I to w wielu wydaniach. Od kuchni polowej z jej niepowtarzalnym klimatem aż po kuchnię z „wielkiego świata” i z medialnym smaczkiem, bo wielki gar zupy, dla bawiących się na festiwalu, ugotują na żywym ogniu kucharze znani z telewizyjnego programu Master Chef. A to wszystko w związku z cebulą i to naszą cebulą – sochaczewską.
UM Sochaczew
Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis