Bezglutenowy makaron z warzywami

1 opakowanie (250 g) bezglutenowego makaronu muszelki Ocelio, 1 cebula pokrojona w kostkę, 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę, 2 ząbki czosnku posiekane, 200g świeżego szpinaku,100g pieczarek pokrojonych w plasterki, 70g miąższu dyni pokrojego w drobną kostkę, 10szt pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, tarty parmezan, sól, pieprz, oliwa

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i czosnek, smażymy przez 2 minuty. Dodajemy paprykę, smażymy przez kolejną minutę. Dodajemy pieczarki i smażymy aż zmiękną. Na koniec dodajemy szpinak, dynię i pomidorki. Całość dusimy przez 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z makaronem i podajemy oprószone pietruszką i parmezanem. Smacznego!

 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz