Zapiekane kanapeczki z rukolą, gruszką.

Slices of marinated herring with cream and dill. Selective focus.

Bagietka, kilka łyżek oliwy, 100 g Rukoli marki Eisberg, 2 średnie gruszki, 225 g sera halloumi, łyżka masła klarowanego do smażenia, garść orzechów włoskich, kilka łyżeczek konfitury z borówek

Bagietkę pokroić pod skosem na kromki. Polać je odrobiną oliwy i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ser halloumi pokroić w plastry i usmażyć na maśle z obydwu stron na złoty kolor (najlepiej na patelni grillowej). Gruszki umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na plasterki. Na grzankach ułożyć gruszki oraz ser, wstawić na około 5-10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Po wyjęciu grzanki posypać świeżą rukolą i posiekanymi orzechami, można też dodać konfiturę z borówek.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz