Sałatka z wędzonym łososiem.

kokos quark cake

100g mieszanki sałat Green mix marki Eisberg, 100g wędzonego łososia, garść kopru lub świeżego rozmarynu, kapary, biały pieprz do smaku

Dressing: 1 łyżka soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu winnego, 4 łyżki oliwy extra vergine lub oleju roślinnego, szczypta soli morskiej, szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu, 1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie). Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

W misce wymieszać posiekany koperek z białym, mielonym pieprzem. Łososia pokroić w paski, obtoczyć w przyprawach i zwinąć w roladki. Na talerzu ułożyć mieszankę sałat z młodym szpinakiem i roladki z łososiem, posypać marynowanymi kaparami. Całość polać przygotowanym dressingiem vinegrette.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz