Sałatka z tuńczykiem.

kokos quark cake

3 garście Szpinaku młodego Eisberg 50 g tuńczyka w sosie własnym, 1 jajko, 8 czarnych oliwek drylowanych, 6 pomidorków koktajlowych, pół czerwonej cebuli

Dressing: 1 łyżka musztardy francuskiej, 1 łyżka musztardy dijon, 2 łyżki miodu wielokwiatowego, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka oliwy, pół łyżeczki soli, szczypta pieprzu

Szpinak młody ułożyć w miseczce. Jajko ugotować na półtwardo i przekroić na ćwiartki. Tuńczyka rozdrobnić na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, a cebulę w pióra. Dodać odsączone z zalewy oliwki.

Wszystkie składniki dodać do miseczki i polać przygotowanym wcześniej dressingiem miodowo-musztardowym.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz