Sałatka z sosem jogurtowo-majonezowym.

kokos quark cake
4 łyżki jogurtu naturalnego od OSM Piatnica, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz
Ulubione warzywa i dodatki typu: fasolka czerwona konserwowa, grillowany filet z kurczaka, pokrojony w kostkę, pomidorki koktajlowe, pomidory suszone pokrojone w paseczki, rukola, roszponka, cebula czerwona pokrojona w półkrążki, papryka świeża pokrojona w paseczki, marchewka pokrojona w cieniutkie słupki, dynia świeża pokrojona w cieniutkie słupki Itp.
Połączyć jogurt naturalny z majonezem i dodać przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. W słoiku o pojemności ok. 650 ml układać warstwami wszystkie składniki, zaczynając najpierw od sosu. Następnie układać te, które nie chłoną wilgoci np. fasolka, kurczak, marchew, dynia, pomidorki, sałaty itp.
Smacznego!

autorem przepisu jest Robert Muzyczka – szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz