Laur dla potraw  .

fot.pixabay
Reklamy

MAZOWSZE Ruszył nabór do XIV edycji konkursu „O Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla najsmaczniejszych potraw regionu”. Konkurs na najlepszy produkt roku 2020 skierowany jest zarówno do firm komercyjnych, jak i do podmiotów czy organizacji zajmujących się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę. Dlatego mogą w nim wziąć udział również: koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne, osoby fizyczne.

Producenci żywności z całego Mazowsza będą oceniani w dwóch grupach: przedsiębiorcy oraz producenci indywidualni. Uczestnicy będą rywalizować w ośmiu kategoriach: wyroby piekarnicze, wyroby cukiernicze, przetwory mięsne i produkty pochodzenia zwierzęcego, ryby i przetwory rybne, przetwory owocowewarzywne, produkty mleczarskie, miody oraz napoje (alkoholowe i bezalkoholowe).

Termin składania zgłoszeń upływa 31 marca. Wypełniony formularz należy przesłać pocztą na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich ul. Skoczylasa 4 03-469 Warszawa lub drogą elektroniczną na adres: wydzialrolnictwa@mazovia.pl.

 Wszystkie dokumenty konkursowe dostępne są na stronie www.mazovia.pl w zakładce „Konkursy/szkolenia” – „Laur marszałka”.

opr. atu

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz