Laur dla potraw  .

fot.pixabay

MAZOWSZE Ruszył nabór do XIV edycji konkursu „O Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla najsmaczniejszych potraw regionu”. Konkurs na najlepszy produkt roku 2020 skierowany jest zarówno do firm komercyjnych, jak i do podmiotów czy organizacji zajmujących się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę. Dlatego mogą w nim wziąć udział również: koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne, osoby fizyczne.

Producenci żywności z całego Mazowsza będą oceniani w dwóch grupach: przedsiębiorcy oraz producenci indywidualni. Uczestnicy będą rywalizować w ośmiu kategoriach: wyroby piekarnicze, wyroby cukiernicze, przetwory mięsne i produkty pochodzenia zwierzęcego, ryby i przetwory rybne, przetwory owocowewarzywne, produkty mleczarskie, miody oraz napoje (alkoholowe i bezalkoholowe).

Termin składania zgłoszeń upływa 31 marca. Wypełniony formularz należy przesłać pocztą na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich ul. Skoczylasa 4 03-469 Warszawa lub drogą elektroniczną na adres: wydzialrolnictwa@mazovia.pl.

 Wszystkie dokumenty konkursowe dostępne są na stronie www.mazovia.pl w zakładce „Konkursy/szkolenia” – „Laur marszałka”.

opr. atu

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz