Krem z brokułów.

39420976 - broccoli soup puree on a dark wood background. tinting. selective focus
1 litr bulionu warzywnego lub mięsnego (wcześniej przygotowanego), łyżka masła, 2 świeże brokuły, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 100 g serka topionego kremowego MSM Mońki, sól, pieprz do smaku
Brokuły umyć, osuszyć i podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem zeszklić w garnku. Zalać bulionem warzywnym i zagotować. Dodać brokuły i gotować do miękkości. Kilka różyczek można wyciągnąć wcześniej, aby udekorować puree przed podaniem. Przyprawić do smaku. Całość zmiksować blenderem i zagęścić serkiem topionym, cały czas mieszając. Najlepiej podawać z ciepłymi grzankami i udekorowane podgotowanymi różyczkami brokułu.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz