Kotleciki ryżowe ze szpinakiem.

Slices of marinated herring with cream and dill. Selective focus.

3 saszetki (300 g) białego ryżu (np. marki Britta), 200 g szpinaku grubo krojonego, 10 szt pomidorów suszonych posiekanych, 1 cebula drobno posiekana, 1 ząbek czosnku drobno posiekany, 2 łyżki natki pietruszki drobno posiekanej, 100 g bułki tartej, 30 g parmezanu, 2 jajka, sól i pieprz

Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, dodać cebulę oraz czosnek i smażyć przez minutę, następnie dodać szpinak i smażyć przez kolejną minutę. Ściągnąć z ognia i przełożyć do miski. Wymieszać z ostudzonym ryżem, pomidorami, bułką tartą, parmezanem, natką i jajkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować kotleciki. I smażyć na rozgrzanym oleju, aż się będą złociste. Można podawać z bazyliowym pesto. Smacznego!

 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz