Kanapka z cykorii z szynką.

kokos quark cake

Szynka Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol (ok. 250 g), groszek konserwowy (1 puszka), papryka świeża czerwona (1 sztuka), jajka ugotowane na twardo (3 szt.), ser żółty (150 g), sos wiosenny

Sos wiosenny: sok z jednej cytryny, olej (50 ml), natka pietruszki, koperek, szczypiorek (1 garść), sól, cukier, pieprz ziołowy do smaku.

Posiekać zioła i wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Szynkę, paprykę, jajka i ser żółty pokroić w drobną kostkę. Dodać groszek konserwowy i sos wiosenny – całość dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę można wyłożyć do listków cykorii, radicio lub innej sałaty. Gotowe, smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz