Gofry z kremem.

kokos quark cake
Składniki na 2 porcje: 100 g serka mascarpone, 100 g śmietany kremówki 30%, 1 łyżeczka cukru pudru, 1 łyżeczka dobrej jakości kawy rozpuszczalnej, ½ łyżeczki cynamonu, owoce, gotowe gofry np. Dan Cake
Kawę wsypać do filiżanki i rozpuścić w łyżce gorącej wody. Śmietankę ubić na sztywno w osobnej miseczce, dodając pod koniec cukier puder. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Następnie dodać rozpuszczoną kawę, cynamon i zmiksować. Krem kawowo – cynamonowy rozsmarować na gofrze Dan Cake, dodać owoce, przykryć drugim gofrem i posypać obficie cukrem pudrem. Podawać jako deser. Smacznego!

 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz