Aksamitne curry rybne.

kokos quark cake

500 g filetów rybnych, 4 łyżki oleju kokosowego, 1 cebula, 1 papryczka chili (czerwona lub zielona), 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka świeżego tartego imbiru, ½ łyżeczki mielonego kuminu, ¼ łyżeczki mielonego cynamonu, 1 liść laurowy, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki soku z cytryny, 1 średni pomidor, 1 puszka mleka kokosowego, 100 g Serka topionego kremowego MSM Mońki, sól i pieprz do smaku

Filety rybne pokroić na kawałki, doprawić solą, pieprzem i odstawić do lodówki.

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju kokosowym. Dodać papryczkę chili bez pestek, pokrojoną w kostkę oraz kurkumę, imbir, kumin, cynamon, liść laurowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość chwilę podsmażyć. Następnie dodać sok z cytryny, pokrojone w kostkę pomidory, mleko kokosowe i serek topiony. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodać wcześniej przygotowaną rybę. Całość poddusić na wolnym ogniu około 10 minut.

Smacznego!

 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz