Strona główna Kuchnia Zupa ziemniaczana z boczkiem

Zupa ziemniaczana z boczkiem

88
0
PODZIEL SIĘ
Potato cream soup with bacon, green onion and cheese overhead

3 duże ziemniaki, ½ pora, 1 ząbek czosnku, 200 g twardego sera żółtego, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 100 g boczku Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol, 500 ml bulionu warzywnego, szczypiorek

Umyte i pokrojone ziemniaki i por wrzucić do garnka. Zalać bulionem warzywnym i dodać starty czosnek. Ugotować. Zblendować na gładką masę. Boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Do zupy dodać 2 łyżki jogurtu i starty ser żółty. Zupę posypać boczkiem, serem i szczypiorkiem.

 

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułPociągi pojadą inaczej
Następny artykułGRUDNIOWE PORADY