Strona główna Kuchnia Czekoladowe brownie z czerwonej fasoli

Czekoladowe brownie z czerwonej fasoli

136
0
PODZIEL SIĘ

Składniki: 500g czerwonej fasoli (np. marki Halina), ¾ szklanki kakao, 2 łyżki mielonego siemienia lnianego, 2 banany, 2 łyżki cukru, 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki mąki, 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego

Polewa: 2 łyżki oleju kokosowego, 4 łyżki kakao, 2 łyżki cukru, 4 łyżki mleka

Fasolę moczyć w wodzie przez 12h. Następnie opłukać i odsączyć. Ugotować do miękkości w nieosolonej wodzie. Siemię lniane namoczyć w 6 łyżkach wody aż siemię będzie miękkie. Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmielić w mikserze. Przełożyć do wysmarowanej olejem formy o średnicy 20cm i piec przez 45 minut w 180 st.C. W międzyczasie przygotować polewę. W rondelku na małym ogniu rozpuścić olej i dodać resztę składników. Dokładnie wymieszać i rozprowadzić po cieście. Ciasto po ostygnięciu trzymać przez parę godzin w lodówce.

 

 

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułSchody po remoncie
Następny artykułSztuka kodowania