Strona główna Kuchnia Ziemniaki faszerowane

Ziemniaki faszerowane

132
0
PODZIEL SIĘ
baked potato in jacket with bacon and cheese

Kilka dużych ziemniaków, 2 cebule, 150 g boczku Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol,

250 g twarogu półtłustego, 4 łyżki kwaśnej śmietany 18%, szczypiorek, sól i pieprz

Ziemniaki dokładnie wyszorować i przekroić na pół. Ugotować na pół miękko w osolonym wrzątku, odcedzić osuszyć. Boczek i obrane cebule pokroić w kostkę. Podsmażyć boczek, i posypać świeżym szczypiorkiem. Następnie zapiekać 35-40 min. w piekarniku nagrzanym do 150 st. aż ziemniaki będą miękkie.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułCO WYCZYTASZ Z TWARZY
Następny artykułUtrwalić w obiektywie