Strona główna Kuchnia Grissini z szynką dojrzewającą i bazylią

Grissini z szynką dojrzewającą i bazylią

81
0
PODZIEL SIĘ

Opakowanie bezglutenowej mieszanki do wypieku pizzy (np. marki Ocelio) lub mąki pszennej (w wersji klasycznej), 150 ml wody, 25g świeżych drożdży, 10g oleju lub oliwy, 1 opakowanie szynki dojrzewającej, świeża bazylia

Rozpuścić 25g drożdży w 150 ml wody, po dokładnym rozpuszczeniu dodać 10g oleju. Dodać zawartość 250g mieszanki do wypieku pizzy i wymieszać. Ciasto podzielić na 8 części. Ręcznie uformować długie, cienkie paluchy i pokroić je na odpowiednią długość. Paluchy ułożyć na blaszce do pieczenia i pozostawić do wyrośnięcia. Piec 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Upieczone grissini zawinąć w szynkę oraz bazylię.

Smacznego!

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułLokalne podatki bez zmian
Następny artykułPrzeglądy i naprawy