Strona główna Kuchnia Warstwowa sałatka

Warstwowa sałatka

84
0
PODZIEL SIĘ

1 woreczek mieszanki sałat Bolero mix firmy Eisberg, pół awokado, 2 ogórki kiszone, 50 g zielonej soczewicy, pół jabłka, pół czerwonej papryki, garść pestek dyni, 3 łyżki oliwy z oliwek, sok z połówki cytryny, pół szklanki natki pietruszki, papryczka chilli, sól

Soczewicę wrzucić do osolonej, wrzącej wody i gotować 25 min. Odcedzić i zostawić do ostudzenia. Oliwę, drobno posiekaną pietruszkę i papryczkę chilli wymieszać z sokiem z cytryny, następnie doprawić do smaku solą. Paprykę pokroić w krótkie paski, ogórek, jabłko i awokado w kostkę. Na dno słoika wlać dressing, następnie wsypać soczewicę i układać warstwowo: jabłko, ogórek, awokado, paprykę oraz mieszankę sałat Bolero mix. Posypać prażonymi pestkami dyni. Przed spożyciem wymieszać wszystkie warstwy bądź wyłożyć do miseczki.