Strona główna Kuchnia Bezglutenowy pudding

Bezglutenowy pudding

85
0
PODZIEL SIĘ

2 szklanki bezglutenowego waniliowego napoju sojowego (np. marki Ocelio), 2 szklanki korzenia pietruszki, 2 – 3 łyżki cukru lub ksylitolu, 1,5 szklanki ugotowanego ryżu białego, 1 łyżka posiekanej świeżej mięty, świeże owoce do dekoracji

Korzeń pietruszki obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w napoju sojowym z cukrem do momentu aż będzie zupełnie miękki. Ugotowaną pietruszkę blendujemy razem z ugotowanym ryżem na gładką masę. Jeśli pudding jest za gęsty, dodajemy więcej napoju sojowego. Na koniec dodajemy posiekaną miętę, przekładamy do naczynek i posypujemy świeżymi owocami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułZaproszenie na turniej
Następny artykułLato w bibliotece