Krakersy: garść Szpinaku młodego marki Eisberg, 120 g mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 50 ml oliwy z oliwek, 50 ml wody, szczypta soli, łyżeczka płatków chilli
Dip: 100 g serka topionego, 80 g startego sera Gouda, pół szklanki mleka, pół łyżeczki pieprzu, pół łyżeczki słodkiej papryki, mały ząbek czosnku,
Krakersy: Do przesianej mąki dodać resztę suchych składników (proszek do pieczenia, sól i płatki chilli). Szpinak zblendować z wodą i oliwą z oliwek do uzyskania jednolitej masy. Zagnieść ciasto łącząc suche i mokre składniki. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość 0,5 cm. Krakersy wykrawać foremką w kształcie koniczynki (jeśli nie posiadamy foremki – ciasto pokroić na małe kwadraty). Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec 10-15 min w temperaturze 220°C.