Strona główna Kuchnia Kotleciki z dzikiego ryżu z chutneyem z pomidorów

Kotleciki z dzikiego ryżu z chutneyem z pomidorów

56
0
PODZIEL SIĘ

Kotleciki: 2 saszetki dzikiego ryżu marki Britta,1 mała czerwona cebulka, 1 mała marchewka, 1 ząbek czosnku drobno posiekany, 3 duże łyżki bułki tartej, 1 jajko,1 łyżka natki pietruszki, sól, pieprz.

Chutney: 250g czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę, 700g pomidorów pokrojonych w kostkę, 100g cukru, 50g octu z czerwonego wina, chili w proszku (opcjonalnie),1 łyżka oleju.

Ryż ugotować zgodnie z instrukcją. Do miski dodać wszystkie składniki na kotleciki i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Z masy uformować kotleciki i piec przez 20 minut. W międzyczasie wrzucić wszystkie składniki sosu na patelnię i smażyć na średnim ogniu aż będzie miał konsystencję dżemu.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułNa imieninach u Teresek
Następny artykułJESIENNA CHANDRA