Strona główna Kuchnia Cheeseburger z boczkiem

Cheeseburger z boczkiem

82
0
PODZIEL SIĘ
Homemade bacon burger with lettuce and cheddar, homemade potato french fries, food photography

4 bułki pszenne,   500 g mielonego mięsa wołowego, opakowanie boczku w plastrach ZM Pekpol, 4 plasterki żółtego sera, 4 plastry pomidora, 4 liście sałaty

Sos barbecue: 2 łyżki oleju, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku, 2 łyżki sosu Worcester, 3 łyżki musztardy, 4 łyżki ketchupu, 150 ml miodu, sól, pieprz

Mięso doprawić solą i pieprzem, uformować hamburgery i piec na grillu. Składniki na sos zmieszać i doprawić do smaku. Pod koniec pieczenia mięsa podpiec bułki na grillu. Na mięsa ułożyć ser, sałatę, sos i pomidora i zamknąć wszystko w bułce.