Strona główna Kuchnia Roladki z kiszki ziemniaczanej

Roladki z kiszki ziemniaczanej

128
0
PODZIEL SIĘ

1 opakowanie kiszki ziemniaczanej ZM Pekpol, 1 nieduża główka kapusty włoskiej, 8 szerokich lub 16 węższych plasterków wędzonego boczku, małe opakowanie śmietany 18%, mały pęczek szczypiorku, olej, sól i pieprz

Kiszkę ziemniaczaną wyciągamy z osłonki, z kapusty wycinamy głąb i ściągamy liście, blanszujemy przez 3 minuty we wrzątku. Śmietanę doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy posiekany szczypiorek. Kiszkę owijamy dwoma liśćmi kapusty, a następnie zawijamy plastrem lub dwoma boczku. Zabezpieczamy wykałaczkami, aby boczek się nie rozplątał i grillujemy przez 15-20 minut, często przewracając, tak, aby boczek i kapusta się nie spaliły. Podajemy ze śmietaną.