Strona główna Powiat Zawodowcy z Iwaszkiewicza

Zawodowcy z Iwaszkiewicza

165
0
PODZIEL SIĘ

W ostatnich dniach maja br. uczniowie Zespołu Szkół im. Jarosława Iwaszkiewicza w Sochaczewie z klas gastronomicznych i hotelarskich uczestniczyli w niezwykle ciekawych kursach zawodowych realizowanych  w ramach projektu „Zawodowcy na start”.

20 maja brali udział  w szkoleniu „Ryby i owoce morza”, w ramach którego przygotowywali m.in. małże z Nowej  Zelandii w pomidorach, przegrzebki w brandy, krem z raków oraz langustynki w sosie czosnkowym. Zajęcia prowadziła Anna Klajmon, szefowa restauracji Las w Warszawie, bliżej znana z piątej edycji programu Top Chef.

28 i 29 maj odbyło się szkolenie „Serwisy kelnerskie”,  które prowadził Mateusz Smulski, manager restauracji Moonsfera i Olkuska 7 w Warszawie. Uczestnicy zajęć poznawali  rodzaje win, kaw, herbat oraz sposoby ich prawidłowego podawania.

Przed uczniami Iwaszkiewicza kolejne szkolenie dotyczące czekolady.

Wszystkie wymienione kursy odbyły się w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie.

ZS

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułDwa medale Adama
Następny artykułSochaczew gminą na piątkę