Strona główna Kuchnia Tartinki z musem

Tartinki z musem

202
0
PODZIEL SIĘ
mini cheese cake with shrimp and tomatoes

50 g filetu z łososia, 100 g twarogu wiejskiego tłustego, np. od OSM Piątnica, 3 szt. pomidorów suszonych w zalewie olejowej, 100 ml słodkiej śmietanki, np. od OSM Piątnica, 8 szt pomidorków koktajlowych, 1 ząbek czosnku, krewetki tygrysie lub koktajlowe, 3-4 gałązki koperku, 8 kromek pieczywa żytniego, 1 łyżeczka masła, sól i pieprz do smaku

Filet z łososia poddusić na maśle na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 5-6 minut, a następnie wystudzić. Twaróg wyłożyć do miseczki, dodać pomidory suszone, słodką śmietankę, czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Dodać również wystudzonego łososia i wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Z pieczywa wyciąć małą szklaneczką krążki, na każdy dekoracyjnie wyłożyć mus i wszystkie udekorować krewetkami, pomidorkami koktajlowymi i koperkiem. Podawać jako samodzielne danie. Smacznego!

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułBrzózki od MFO
Następny artykułZMIENIAMY SIĘ NA WIOSNĘ