Strona główna Kuchnia Fińska zupa łososiowa

Fińska zupa łososiowa

124
0
PODZIEL SIĘ
fińska zupa z łososiem msm mońki serek topiony kremowy prosty przepis

1½ litra wody, 100g marchwi, 70g selera, 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie, 1 średni pomidor, 700g filetu z łososia, 200ml kwaśnej śmietany 12%, 400 g serka topionego kremowego MSM Mońki, 150g pora (jasna część), 1 pęczek koperku, sól, pieprz, sos sojowy do smaku

Do osolonej wody dodać liście laurowe, ziele angielskie, pokrojoną w kostkę marchew i seler. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać pokrojony w grubą kostkę filet z łososia i serki topione. Kwaśną śmietanę zahartować i wlać do zupy. Por pokroić w półkrążki, pomidor w średnią kostkę i dodać do wszystkiego. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Gotować zupę 2 minuty na wolnym ogniu, następnie wyłączyć i dodać posiekany koperek. Smacznego!

 

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułAtopowe zapalenie skóry
Następny artykułPodatek od spadku