Strona główna Kuchnia Naleśniki czekoladowe

Naleśniki czekoladowe

84
0
PODZIEL SIĘ
chocolate crepes with cream cheese and blueberries for Breakfast

700 ml mleka czekoladowego OSM Piątnica, 2 jajka, 2 szkl maki, 500 ml śmietany 36% np. OSM Piątnica, 3 łyżki cukru pudru, 250 g serka mascarpone, 1 szkl jagód lub innych owoców, olej

Do mleka czekoladowego dodać jajko, mąkę i szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać rózgą, tak, żeby nie było grudek. Usmażyć na patelni naleśniki, smarując za każdym razem rozgrzaną patelnię olejem. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie dodać serek mascarpone i wymieszać. Tak przygotowany krem wyłożyć na naleśniki, posypać jagodami i złożyć w kopertę lub rulon. Smacznego!

 

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułZłoty wiek w Kontraście
Następny artykułTrądzik różowaty