Strona główna Kuchnia Sałatka szkolna

Sałatka szkolna

180
0
PODZIEL SIĘ

1 woreczek mieszanki sałat Bolero mix z buraczkiem czerwonym firmy Eisberg, 2 jajka, 2 pomidory średniej wielkości, 1 filet wędzonego pstrąga (dwie połówki), gałązka świeżej bazylii, 1 łyżka syropu klonowego, 1 łyżka octu balsamicznego,

4 łyżki oliwy Extra Vergine lub tłoczonego na zimno oleju rzepakowego, 2 łyżki wody, pieprz i sól do smaku

Zawartość woreczka z mieszanką sałat wsypać do miski/salaterki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, a następnie pokroić na ćwiartki. Pomidory umyć i pokroić na ósemki, dodać do sałaty razem z jajkami. Pstrąga poszarpać palcami i dodać do sałaty. Sałatkę polać wcześniej przygotowanym sosem, wymieszać i gotowe.

Sos – wykonanie: Bazylię drobno posiekać, przełożyć do małej miseczki i zalać wodą. Dolać oliwę, syrop klonowy i ocet balsamiczny. Następnie dodać sól i pieprz do smaku, wymieszać i odstawić na kilka minut.   Smacznego!

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułPrestiżowy zabieg
Następny artykułDla rolników i nie tylko