Strona główna Kuchnia Faszerowany pstrąg

Faszerowany pstrąg

75
0
PODZIEL SIĘ

4 pstrągi świeże patroszone, 150 g sera Podlaskiego MSM Mońki, 3 ząbki czosnku, 50 g masła, 3 łyżki świeżych posiekanych ziół (rozmaryn, szałwia, melisa, tymianek, natka pietruszki), sól, pieprz i płatki chili do smaku, olej rzepakowy

Pstrągi umyć i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, a następnie odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Ser pokroić w paseczki, dodać posiekany czosnek i zioła, posiekane masło oraz płatki chili do smaku. Wszystko wymieszać. Powstałym farszem wypełnić pstrągi. Następnie natłuścić olejem i upiec w rozgrzanym do 180oC piekarniku na złoty kolor (około 25-30 minut).Smacznego!