Strona główna Kuchnia Granola z mlekiem waniliowym

Granola z mlekiem waniliowym

183
0
PODZIEL SIĘ
Healthy breakfast - muesli with berries

3 łyżki miodu, 5 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów żytnich, 1 łyżka rodzynek, 1 łyżka sezamu, 1 łyżka goji, 2 łyżki suszonej żurawiny, 2 łyżki płatków migdałowych, garść orzechów włoskich krojonych, mleko waniliowe, świeże owoce do dekoracji, np. maliny, borówki

Miód rozgrzać na patelni. Gdy zacznie się delikatnie karmelizować, dodać pozostałe składniki. Całość dokładnie połączyć i chwilę podsmażać. Następnie mieszankę równomiernie rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wystudzić. Tak przygotowaną granolę pokruszyć, wyporcjować do miseczek i zalać mlekiem waniliowym (ciepłym lub zimnym – w zależności od preferencji). Udekorować świeżymi owocami. Smacznego!