Strona główna Kuchnia Paluszki warzywne z dipem oliwkowym

Paluszki warzywne z dipem oliwkowym

615
0
PODZIEL SIĘ
19195285 - fresh vegetables and delicious dip in a glass jar

½ szkl zielonych oliwek, 2 łyzki oliwy z oliwek, ½ pęczka świeżej bazylii, 1 ząbek czosnku, 100 ml śmietany jogurtowej 10% od OSM Piątnica, sól, pieprz do smaku, marchew, seler naciowy, papryka, ogórek, dynia

Oliwki bardzo drobno posiekać i przełożyć do miseczki. Dodać oliwę, posiekaną bazylię
i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać również śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać.

Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami, np. marchewką, selerem naciowym, papryką, ogórkiem, dynią. Smacznego!