Masa mascarpone: 250 g serka marscarpone, 250 ml śmietanki słodkiej 36%, 2 łyżki cukru pudru, ½ szt laski wanilii
Masa czekoladowa: 100 g czekolady gorzkiej, 100 g czekolady mlecznej, 250 g śmietany słodkiej 36%, 1 łyżka cukru pudru
Do miseczki wsypać cukier puder i dodać drobno posiekaną laskę wanilii. Śmietankę ubić na sztywno w osobnej miseczce, dodając pod koniec cukier wymieszany z wanilią. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Połamaną na kawałki czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciepłą czekoladę po rozpuszczeniu zmiksować z serkiem mascarpone. W oddzielnej misce ubić na sztywno śmietanę z cukrem pudrem. Delikatnie połączyć z serkiem i czekoladą. Jasną masę mascarpone rozsmarować na spodzie tortowym ciemnym i ułożyć wydrylowane wiśnie. Nakryć drugim spodem tortowym i rozsmarować masę czekoladową. Smacznego!
Pod koniec listopada 2020 roku w Dzięglewie doszło do wypadku drogowego. Ranny motorowerzysta został przetransportowany do szpitala przez Lotnicze Pogotowie Ratunkowe. Prosimy o kontakt...
Jak informuje Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi do 15 lutego 2021 roku potrwa I etap konsultacji projektu Planu Strategicznego dla Wspólnej Polityki Rolnej. Ministerstwo...
- Advertisement -
NAJBARDZIEJ POPULARNE
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda