Strona główna Bez kategorii Kremowy sos szparagowy

Kremowy sos szparagowy

164
0
PODZIEL SIĘ
19048653 - fresh sauce hollandaise
1 pęczek świeżych białych szparagów, 300 ml śmietanki słodkiej 18%, 300 g serka topionego kremowego MSM Mońki, 1 cebula, 2 łyżki masła, sól, pieprz, tymianek do smaku,1 łyżeczka soku z limonki
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę, poddusić parę minut na łyżce masła i dodać do szparagów. Całość zalać śmietanką, dodać serek topiony i wszystko zmiksować blenderem, a następnie przecedzić przez sito. Doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Na koniec dodać sok z limonki, łyżkę masła i dokładnie wymieszać. Gdyby sos był za gęsty, można rozcieńczyć go odrobiną mleka lub wody. Smacznego!