300 g kiszki ziemniaczanej (np. firmy Gzella), 250 ml mleka, ½ pęczka świeżego tymianku, pieprz czarny do smaku, 1 łyżka masła, 1 pęczek świeżych szparagów zielonych
Z kiszki ziemniaczanej zdjąć osłonkę i przełożyć do rondelka. Zalać mlekiem, dodać posiekany tymianek oraz pieprz do smaku. Podgrzewając i często mieszając, rozprowadzić kiszkę w mleku do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy całość się zagotuje, zdjąć z ognia, dodać masło i wymieszać. Szparagi ugotować do miękkości w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. Podawać z gorącym kremem ziemniaczanym. Smacznego!
SOCHACZEW Już wiosną powinna się rozpocząć budowa pierwszego bloku na osiedlu, które ma powstać na Polach Czerwonkowskich.
Powstanie ono na 3,5-hektarowej działce, którą inwestor...
Zbiórka do rozstawionych na terenie powiatu skarbonek WOŚP trwa już od połowy grudnia. Tymczasem do sochaczewskiego sztabu dotarło złote serduszko.
Na terenie powiatu sochaczewskiego jest...
- Advertisement -
NAJBARDZIEJ POPULARNE
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda