Monika Burzyńska, uczennica klasy IV TŻb ZSR CKU i uczeń klasy III TŻb Marek Pręgowski wzięli udział 13 stycznia w eliminacjach okręgowych „Olimpiady wiedzy o żywieniu i żywności”.
Test sprawdzający wiedzę odbył się w Zespole Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie. Monika Burzyńska zajęła wysokie 12. miejsce na szczeblu okręgowym. Uczniowie uczestniczyli też w wykładach na temat diety bezglutenowej, a przy okazji zapoznali się z ofertą SGGW w Warszawie.
Już trzecie takie serce - kosz na plastikowe nakrętki stanęło w gminie Teresin. Pod koniec zeszłego roku dwa podobne serca pojawiły się w Elżbietowie...
Jak zapowiada Łukasz Szumowski, minister zdrowia, już wkrótce nie będziemy musieli nosić masek ochronnych, które w związku z epidemią koronawirusa towarzyszyły nam od 16...
konkurs
Od końca sierpnia na kanałach socialmediowych Polsat Viasat Explore emitowane są premierowe odcinki miniserii zatytułowanej #SebaVsMajkiZłowieniChallenge, w której udział biorą dwaj popularni influencerzy ze...