Szpinak rozmrozić, umieścić w garnku i gotować (często mieszając), aż do momentu wyparowania nadmiaru wody. Następnie dodać masło, śmietankę, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Gdy szpinak wystygnie, dodać serek wiejski odsączony z powstałego na górze płynu i dokładnie wymieszać.
Ciasto francuskie rozwinąć, przeciąć wzdłuż na pół, a następnie wycinać równe kwadraty. Na środek każdego nałożyć łyżkę farszu szpinakowego i tworzyć koperty, sklejając rogi ciasta francuskiego na środku. Na koniec posmarować koperty roztrzepanym jajkiem i piec w rozgrzanym do 180st.C piekarniku na złoty kolor ok. 25 minut.
20 stycznia w Domu Pomocy Społecznej w Młodzieszynie odbyły się szczepienia Mieszkańców przeciw COVID-19.
To bardzo ważne wydarzenie dla mieszkańców patrząc na ich zdrowie...
Rozstrzygnęliśmy nasze feryjne wyzwanie sportowo-plastyczne. Jeśli chodzi o jego sportową część, to wszystkie dzieci, które zgodnie z założeniami regulaminu, ćwiczyły podczas ferii , czy...
- Advertisement -
NAJBARDZIEJ POPULARNE
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda