Strona główna Kuchnia Pieczone roladki z pstrąga

Pieczone roladki z pstrąga

104
0
PODZIEL SIĘ

polędwica wołowa firmy Gzella (lub polędwiczka wieprzowa) 400g, karczek dojrzewający firmy Gzella 4 długie plastry, pstrąg świeży 2 szt, rozmaryn świeży 2-3 gałązki, sól, pieprz czarny do smaku, masło 100g, czosnek 3-4 ząbki, natka pietruszki 2-3 gałązki

Pstrągi dokładnie umyć i wyfiletować, aby uzyskać cztery płaty ze skórą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Z polędwicy wołowej (cieńszej części) wyciąć cztery równe steki. Obsmażyć je krótko z wszystkich stron na odrobinie oleju, a następnie owinąć doprawionymi płatami z pstrąga i karczkiem dojrzewającym. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200st.C

Na gotowe roladki położyć masło czosnkowe i udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz gałązkami rozmarynu.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułTwoje oczy są podrażnione
Następny artykułSystem zatwierdzony