Strona główna Kuchnia Mini lasagne

Mini lasagne

119
0
PODZIEL SIĘ
500g mięsa mielonego wołowo – wieprzowego, 125g pesto rosso Podravka, 12 płatów lasagne, 100g czerwonej cebuli, 50g wędzonego boczku, 2 ząbki czosnku, 75ml białego wina, 100g serka mascarpone, 1 jajko, 150ml śmietany, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 3 łyżki oliwy z oliwek, 25g startego parmezanu, 2 łyżeczki vegety śródziemnomorskiej
Lasagne ugotować i przeciąć na pół. Formy do muffinów posmarować masłem, włożyć po dwa kawałki płatów lasagne. Cebulę pokroić i podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony boczek, czosnek, mielone mięso i podsmażyć. Wlać wino i dusić, aż wyparuje. Doprawić Vegetą. Zdjąć z ognia, wymieszać z mascarpone, pesto rosso Podravka i natką pietruszki. Farszem wypełnić formy na muffiny. Jajko wymieszać ze śmietaną i zalać foremki. Posypać Parmezanem i piec w 200°C około 35-40 minut.
Smacznego!