Strona główna Kuchnia Kruche ciasteczka serowe

Kruche ciasteczka serowe

40
0
PODZIEL SIĘ
47675566 - fresh baked cheese cookies with basil, closeup
1 szklanka mąki pszennej, ½ kostki masła, 150 g sera Gouda MSM Mońki, garść świeżych liści bazylii, 1 duża papryka (pomarańczowa lub żółta)
Paprykę umyć i bardzo drobno pokroić. Liście opłukać, osuszyć i posiekać. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zmieszać mąkę, posiekane masło, ser, bazylię oraz paprykę. Zagnieść ciasto na stolnicy i uformowane wsadzić do lodówki na ok. 30 min. Po wyciągnięciu rozwałkować masę na ok. 2 cm i foremkami wyciąć ciasteczka (kształt jest dowolny). Nagrzać piekarnik do 200 st. C. Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 25-30 min. Gotowe spożywać na zimno.
Smacznego!