Strona główna Kuchnia Czosnianka z pulpetami

Czosnianka z pulpetami

170
0
PODZIEL SIĘ
250 g metki cebulowej Gzella, 100 g szynki kociewskiej wędzarni Gzella, 2 litry rosołu, 300 g ziemniaków, 3 cebule, 3 łyżki smalcu, 1 pęczek świeżej mięty, 1 jajko, 1 łyżka bułki tartej, śmietana kwaśna
Do bulionu włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać pokrojoną w kostkę i zeszkloną na smalcu cebulę wraz z czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować, aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać posiekaną miętę, a następnie wszystko dokładnie zmiksować. Do metki cebulowej dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę, jajko i bułkę tartą. Dokładnie wyrobić i uformować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Ugotować w gotowej zupie na wolnym ogniu ok. 3-4 minuty. Wyłożyć na talerze, na wierzch położyć łyżkę śmietany i udekorować listkami świeżej mięty. Smacznego!
PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułMożna było znaleźć pracę
Następny artykułDomowa apteczka